Skip to main content

Τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera απήχθησαν στην Υεμένη

Τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera απήχθησαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης και την πόλη Τάιζ όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τρία μέλη του δημοσιογραφικού συνεργείου του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera απήχθησαν  την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ για τον πόλεμο στην πολιορκούμενη πόλη Τάιζ της Υεμένης , όπως ανακοίνωσε το δίκτυο του Κατάρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανταποκριτής Χαμντί αλ Μποκάρι που έχει καταγωγή από την Υεμένη και τα μέλη του συνεργείου του, Αμπντουλαζίζ αλ Σάμπρι και Μονίρ αλ Σαμπάι εθεάθησαν για τελευταία φορά αργά τη Δευτέρα στην Τάιζ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Κάλυπταν ό,τι συμβαίνει στην πολιορκούμενη πόλη, κάνοντας ρεπορτάζ για το ανθρώπινο κόστος που έχει επιφέρει ο πόλεμος. Οι συνάδερφοι μας έκαναν απλά τη δουλειά τους... ενημερώνοντας τον κόσμο για αυτό που συμβαίνει στην Υεμένη», δήλωσε ο Μοστέφα Σουάγκ, ασκών καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου.

«Το Al Jazeera καθιστά υπεύθυνους τους απαγωγείς για την προστασία και ασφάλεια των μελών του συνεργείου», ανέφερε ο Σουάγκ.