Skip to main content

Τρεις κρίσιμες εξελίξεις σε 24 ώρες.......................

Ο υπουργός Οικονομικών, οι υφυπουργοί και οι συνεργάτες τους θα περάσουν τις επόμενες ώρες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για την τακτική αξιολόγηση.

Ο υπουργός Οικονομικών, οι υφυπουργοί και οι συνεργάτες τους θα περάσουν τις επόμενες ώρες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για την τακτική αξιολόγηση. Κοινώς, «ήρθε η σειρά τους», στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας που ξεκίνησε πριν τις Γιορτές των Χριστουγέννων και συνεχίζεται απρόσκοπτη. Όλα δείχνουν ότι η δική τους δοκιμασία θα γίνει υπό το ειδικό βάρος της αναμενόμενης θετικής πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Ενδεχομένως, όμως και σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, αν κρίνει κανείς από την προσδοκία για νέο αρνητικό ρεκόρ στις αποδόσεις των εξάμηνων εντόκων γραμματίων, που θα εκδοθούν αύριο.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, σε νέα έκδοση εξαμήνων εντόκων γραμματίων θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ μεθαύριο. Πού βρίσκεται το ενδιαφέρον της ιστορίας; Κυρίως, στο ότι αναμένεται νέο ρεκόρ αρνητικού επιτοκίου, για τη συγκεκριμένη διάρκεια. Ως γνωστόν, ήδη, η απόδοση του δεκαετούς έχει σπάσει προς τα κάτω το όριο του 1%, ενώ η απόδοση του τριετούς βρίσκεται οριακά πάνω από το 0%. Στα εξάμηνα η απόδοση είναι ήδη αρνητική, αλλά θα γίνει ακόμα περισσότερο σε λίγες ώρες από τώρα. Δηλαδή, η Ελλάδα θα ...πληρώνεται αδρά, για να δανείζεται κεφάλαια από υποψήφιους να την δανείσουν με μεγάλο κόστος, αλλά για τους ίδιους.

Ωστόσο, για σήμερα προβλέπεται και μια ακόμα ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατίθεται στο μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η συμφωνία εξυγίανσης - μεταβίβασης της «Creta Farms» στην «Λακωνική». Κι έτσι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κανονική επαναλειτουργία της εταιρίας που χρονικά τοποθετείται για τις αρχές καλοκαιριού.