Skip to main content

Τρεις πρωτοβουλίες Καλαφάτη για σύμπνοια κόμματος - κυβέρνησης

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος των βουλευτών και να υπάρχει αγαστή συνεργασία με υπουργούς

Πολύ ζεστά έχει πάρει το ρόλο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Αυτό το διάστημα, ο κ. Καλαφάτης «τρέχει» τρεις πρωτοβουλίες, τις οποίες θεωρεί σημαντικές, ώστε και να «δέσουν» οι βουλευτές μεταξύ τους και να ενισχύσουν το κυβερνητικό έργο.

Στόχος είναι να λείψουν οι διαχωρισμοί που έχουν παρατηρηθεί σε κυβερνώντα κόμματα στο παρελθόν, με την κυβέρνηση να πράττει χωρίς καν την ενημέρωση των βουλευτών και επίσης να μην υπάρχουν φαινόμενα διγλωσσίας ή πολυγλωσσίας ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος, ειδικά στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν το χτεσινό σεμινάριο για το facebook και γενικότερα για την επικοινωνία στα social media. Στο σεμινάριο συμμετείχε σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «είναι αναγκαία προϋπόθεση πάντα να μιλάμε πρώτα για πολιτική και μετά για επικοινωνία. Ανάποδα σημαίνει ότι δεν υπάρχει παραγωγή πολιτικού έργου. Αυτή να είναι η αγωνία μας. Να κάνουμε έργο για την κοινωνία και τους πολίτες και μετά να το επικοινωνήσουμε». Σ' αυτό συμφώνησε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, που ήταν παρών.

Επίσης, ο κ. Καλαφάτης επιδιώκει να υπάρχει τακτική και σταθερή ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών από τους αρμόδιους υπουργούς, όποτε κρίνεται αυτό σκόπιμο και ιδιαίτερα στα σημαντικά νομοσχέδια προτού αυτά κατατεθούν επισήμως. Στο παρελθόν ήταν μόνιμο παράπονο των βουλευτών ότι οι υπουργοί δεν τους ενημέρωναν επαρκώς, με αποτέλεσμα άλλοτε να μην ξέρουν καν τι ψηφίζουν κι άλλοτε να μη γνωρίζουν κρίσιμες λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, με αποτέλεσμα να εκτίθενται και να εμφανίζεται κακή εικόνα για το κόμμα συνολικά στην κοινωνία. Η αρχή για να επιτευχθεί αυτό έγινε την προηγούμενη Πέμπτη, σε συνάντηση με ευθύνη του κ. Καλαφάτη για τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, όπου ήταν παρόντες οι συναρμόδιοι υπουργοί Α. Γεωργιάδης, Γ. Βρούτσης και Κ. Χατζηδάκης και οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. Στόχος είναι να συνεχιστούν αυτού του τύπου οι συναντήσεις και τελικά, εφόσον είναι εφικτό να τις παρακολουθούν όλοι οι βουλευτές.

Η τρίτη πρωτοβουλία του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ αφορά στον κύκλο συναντήσεων του ιδίου με τους βουλευτές. Θα αρχίσει ο τρίτος κύκλος αυτών των συναντήσεων με 20 βουλευτές κάθε φορά και έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να στηριχθούν αποτελεσματικά στη Βουλή οι κυβερνητικές επιλογές. Σκοπός είναι να παίρνει κλίμα ο κ. Καλαφάτης από τους βουλευτές για τα ζητήματα επικαιρότητας και να έχει γνώση για τα θέματα των εκλογικών περιφερειών του καθενός, ώστε με τη σειρά του να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό, όταν αυτός δεν παρίσταται στις συναντήσεις.