Skip to main content

Τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών θα τελέσει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Το Τρισάγιο θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 11:00 στο σημείο του δυστυχήματος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από τον Βόλο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, θα μεταβεί στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών για να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.

Το Τρισάγιο θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 11:00 στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στο Βόλο προσκεκλημένος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Βόλου  Αχιλλέα Μπέου,

Ο Βαρθολομαίος επισκέπτεται τη Θεσσαλία, για δεύτερη φορά, μετά από 21 χρόνια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/6, στις 6.30μ.μ., στην  πλατεία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Θα ακολουθήσει η Επίσημη Δοξολογία, κατά την οποία τον κ. Βαρθολομαίο θα προσφωνήσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Παναγιωτάτου.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, όπου θα τελέσει τον Αγιασμό των Εγκαινίων, μετά την πρόσφατη ολική ανακαίνισή του. Στην συνέχεια, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδος 2023, η οποία είναι αφιερωμένη στην ιδιαιτέρα πατρίδα του την νήσο Ίμβρο.

Το Σάββατο 24/6 ο Παναγιώτατος θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Τοπικής μας Εκκλησίας στην Αγριά και στην συνέχεια, θα μεταβεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, όπου θα προεδρεύσει διευρυμένου Δ/Σ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, ενώ θα παρακολουθήσει την ολοκλήρωση του ΙΑ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ψαλτικής Τέχνης, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Τοπικής μας Εκκλησίας «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Στις 6μ.μ., ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό, στον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, στην διάρκεια του οποίου θα τελέσει την χειροθεσία εις Άρχοντα Οφφικιάλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του εκ Βόλου καταγομένου Καθηγητού Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημητρίου Ηλιόπουλου.

Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των εγκαινίων του Κέντρου της Πολιτιστικής Εστίας Ν. Ιωνίας «Ίωνες» και η παρουσία του στην Ν. Ιωνία θα ολοκληρωθεί με συναυλία προς τιμήν του, που θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο προαύλιο της Ευαγγελιστρίας.

Την Κυριακή 25/6, ο Παναγιώτατος θα προστεί της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Στη 1 το μεσημέρι ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, όπου θα παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, εκδήλωση που θα παρουσιάσουν, προς τιμήν του, οι μαθητές του Σχολείου του Αγροτικού Καταστήματος.