Skip to main content

Τροφικές δηλητηριάσεις καταγγέλλουν φοιτητές στις εστίες Θεσσαλονίκης

Οι φοιτητές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτ. Εστιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τόσο τους εργολάβους που έχουν αναλάβει τη σίτιση όσο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Άθλιες συνθήκες στις εστίες, με μειωμένες μερίδες φαγητού και τροφικές δηλητηριάσεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, τον περασμένο Ιανουάριο περίπου 30 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που για βραδινό τους προσφέρονται τα περισσεύματα του μεσημεριανού.

«Σίγουρα δεν φταίνε οι άνθρωποι που είναι στα μαγειρεία. Όταν υπάρχει χαμηλής ποιότητας πρώτη ύλη και μας αντιμετωπίζουν ως κόστος είναι λογικό να έχουμε τέτοια κρούσματα» αναφέρει η Άντζελα Λάρδα, εκπρόσωπος του Συλλόγου.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν τόσο τους εργολάβους που έχουν αναλάβει τη σίτιση και «καταχράζονται εκατομμύρια για υποβαθμισμένες υπηρεσίες» όσο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την έλλειψη ελέγχου στην ποιότητα του φαγητού και τη διάθεση της διαχείρισης της χρηματοδότησης στους επιχειρηματίες.

«Έχουμε απευθύνει και στον εργολάβο και στην ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα αιτήματά μας, αλλά πετούν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο» προσθέτει η εκπρόσωπος του Συλλόγου.

Παράλληλα, οι φοιτητές αιτούνται, μεταξύ άλλων, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα έχει την ευθύνη για τον υγειονομικό έλεγχο, απομάκρυνση των εργολαβιών από τις εστίες, άμεση επιδιόρθωση σε όλα τα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν καθώς και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της εστίας.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών κατέθεσε ψήφισμα στο ΥΜΑΘ με τα αιτήματα του Συλλόγου.