Skip to main content

Τσακαλώτος για Σόιμπλε: Αυστηρή η κρίση της Ιστορίας - Θα μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη

Ο Σόιμπλε ήθελε πολιτική ένωση της Ευρώπης για λίγους, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

«Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και αυστηροί. Δεν θα τον κρίνει καλά η Ιστορία», ήταν το σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν βουλευτή της Νέας Αριστεράς Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκε ο θάνατός του.

«Ηταν ηγέτης που κυριάρχησε στο Eurogroup για πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος για τον άλλοτε ομόλογό του στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ υπογράμμισε ότι ο κ. Σόιμπλε «ήθελε πολιτική ένωση της Ευρώπης, αλλά μόνο για ορισμένες χώρες. Το όνειρό του ήταν μια πολιτική ένωση για τους λίγους».

«Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών που σε μια κρίση δεν καταλαβαίνουν ότι έχει αλλάξει το παράδειγμα, ότι οι παλιές πολιτικές και ιδεολογίες δεν δουλεύουν. Θα μπορούσε να καταστρέψει η Ευρώπη. Θα είναι αυστηρή η κρίση της Ιστορίας» προσέθεσε και κατόπιν σχολίασε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν σκληρός και με τον δικό του λαό και ότι δημιούργησε μεγάλες ανισότητες ως υπουργός Οικονομικών. Ηταν όμως και πονηρός. Δηλαδή οι δορυφόροι στο Eurogroup τού έκαναν τα χατίρια για να τους κάνει τα χατίρια».