Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΣΕΧΙΑ: ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΕΜΑΝ

Ο 77χρονος πρόεδρος αρνήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παρότι αναγκάστηκε να ματαιώσει τη μετεκλογική του ομιλία.

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κεντρικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πράγας νοσηλεύεται ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου.

Ο Μίροσλαβ Ζαβόραλ είπε ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο τσέχος πρόεδρος εξαιτίας επιπλοκών που του προκάλεσε μια χρόνια πάθηση, γεγονός το οποίο θα επέτρεπε στους γιατρούς να του χορηγήσουν μια στοχευμένη θεραπεία.

"Γνωρίζουμε με ακρίβεια την διάγνωση, το οποίο μας επιτρέπει μια στοχευμένη θεραπεία", είπε ο Ζαβόραλ και πρόσθεσε ότι δεν έχει την έγκριση του προέδρου για να αποκαλύψει λεπτομέρειες της πάθησής του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δεν αποκάλυψε επίσης πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του προέδρου.

Ο 77χρονος πρόεδρος αρνήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παρότι αναγκάστηκε να ματαιώσει τη μετεκλογική του ομιλία.

Το προεδρικό γραφείο είχε προηγουμένως αναφέρει ότι ο Ζέμαν ήταν άρρωστος και ότι είχε νοηλευτεί για οκτώ ημέρες τον περασμένο μήνα.

Τότε το γραφείο είχε ανακοινώσει ότι ο Ζέμαν δεν έπασχε από κάποια απειλητική για τη ζωή του πάθηση, αλλά ήταν εξουθενωμένος και αφυδατωμένος.

Ο Ζέμαν χρησιμοποιεί αμαξίδιο εξαιτίας νευροπάθειας στα πόδια του από τις αρχές του χρόνου.

Την Παρασκευή ματαίωσε την μετάβασή του στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει και εκλογικοί αξιωματούχοι του μετέφεραν μια κάλπη χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Το δημόσιο Τσεχικό Ραδιόφωνο και η εφημερίδα denikn.cz επικαλούμενα επτά πηγές μετέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρόεδρος πάσχει από ασκίτη (Σ.τ.Σ: είναι η συσσώρευση παθολογικής ποσότητας υγρού μέσα στην κοιλιά), όπως είχε διαγνωστεί κατά την τελευταία νοσηλεία του.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου τότε είχε αρνηθεί να σχολιάσει το δημοσίευμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ