Skip to main content

Τσιάρας: Απαλλάσσεται η ΕΛΑΣ από τη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων

Η φύλαξη των κτηρίων θα ανατεθεί στο ένστολο προσωπικό της Δικαστική Αστυνομία, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στο ένστολο προσωπικό της υπό σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας θα ανατεθεί το έργο της φύλαξης των δικαστικών μεγάρων απαλλάσσοντας την Ελληνική Αστυνομία από τη σχετική υποχρέωση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Η φύλαξη των κτηρίων θα ανατεθεί στο ένστολο προσωπικό της Δικαστική Αστυνομία, απαλλάσσοντας από ένα έργο - που δεν είναι πραγματικό έργο - τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι το οποίο είναι ζητούμενο γενικότερα» είπε ο κ. Τσιάρας στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα φροντίσει με συγκεκριμένες διαδικασίες, που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, ώστε το πολιτικό επιστημονικό προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας να στηρίξει την προανακριτική διαδικασία. «Το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη» παραδέχθηκε και υπογράμμισε ότι έργο της Δικαστικής Αστυνομίας θα είναι «να εμπλουτίσει με γνώσεις τους δικαστές σε συγκεκριμένα αντικείμενα προκειμένου να τους ενισχύσει στο δικαιοδοτικό έργο τους».