Skip to main content

Ενδείξεις για νέα συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Τι ανέφερε στην καθημερινή του ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για τα συμπτώματα σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Την ανάγκη περισσότερων μελετών και δεδομένων για τον νέο κορωνοϊό, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή συμπτώματα προέταξε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην καθημερινή του ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό εμφανίζουν άτυπη συμπτωματολογία, όπως διάρροια ή διαταραχή στη λειτουργία της όσφρησης και ταυτόχρονα ενδεχομένως και της γεύσης.

Το 40% της ανοσμίας, απώλεια δηλαδή ή υπολειτουργία της αίσθησης της όσφρησης, εμφανίζεται μετά από μία ίωση συνήθως ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας πως στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται όλο και περισσότερα συμπτώματα ανοσμίας σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο λοιμωξιολόγος επικαλέστηκε σχετικά τον μπασκετμπολίστα Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και ανέφερε, μόλις χθες, ότι έχει χάσει την αίσθηση της οσμής.

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε» επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Στα 743 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 20 οι νεκροί, 45 στη ΜΕΘ