Skip to main content

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών για το κέρδος που έχουν από την τιμή των 2+ ευρώ της βενζίνης.

Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ο ΦΠΑ που αυξάνει το κόστος, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και πρόεδρο Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ), Θέμη Κιουρτζή, και τον αντιπρόεδρο της ΕΝΒΕΘ, Χρήστο Σταυράκη, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή, για το κέρδος που έχουν από την τιμή των 2+ ευρώ της βενζίνης με τον κ. Κιουρτζή να κάνει λόγο για ένα 3%, περίπου δηλαδή 5-6 λεπτά ανά λίτρο.

Ρώτησε για το αν γίνονται έλεγχοι στην αγορά για να αντιμετωπίσει η κερδοσκοπία με τους εκπροσώπους να απαντάνε όχι, ζητώντας παράλληλα τις ελεγκτικές αρχές να δράσουν για να αντιμετωπιστεί και η λαθρεμπορία.

Τους ρώτησε την άποψη του για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της ΕΝΒΕΘ να απαντούν ότι θα υπάρξουν προβλήματα καθώς υπάρχουν ομάδες πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι μπορεί να προκύψουν φαινόμενα με επιτήδειους με τις αποδείξεις των καυσίμων αφού δεν είναι ονομαστικές.