Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ

Το έργο όχι μόνο δεν ήταν κοστοβόρο, αλλά θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πόρων, τόνισε μετά τα εγκαίνια του αερολιμένα ο πρωθυπουργός

«Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο υπόδειγμα για το πώς παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο στάδιο του έργου υλοποιήθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, ενώ αποτελεί - όπως επισήμανε - «παράδειγμα για το πώς όταν υπάρχει ο συνδυασμός της πολιτικής βούλησης και της θέλησης των πολιτών και των τοπικών φορέων τότε μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Είπε επίσης ότι το έργο όχι μόνο δεν ήταν κοστοβόρο, αλλά θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς το κράτος θα σταματήσει να καταβάλει τα 4,2 εκατ. που διέθετε το χρόνο για τη χρηματοδότηση της Πάρου ως άγονης γραμμής. «Τα οφέλη αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του αεροδρομίου, με προοπτική να φτάσει στα 5.000 τ.μ.», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πλεόν «ένα ταξιδι αεροπορικό στην Πάρο είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας συνολικά ως προορισμός - παρά την κρίση - παραμένει όαση σταθερότητας μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ