Skip to main content

Τσίπρας: Η Ευρώπη να αφήσει πίσω της τις πολιτικές λιτότητας

Όλες αυτές οι δυσκολίες μάς υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά, με σκοπό να προωθήσουμε μια εναλλακτική ατζέντα, είπε ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα εγκατάλειψης των πολιτικών λιτότητας στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Twitter εν μέσω συνάντησης με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα στο Μαξίμου.

«Υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. A. Kόστα. Πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω της τις πολιτικές λιτότητας. Διεκδικούμε μια δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Υποδεχόμενος τον Πορτογάλο ομόλογό του, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε την πολύ κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία λαμβάνει χώρα η συνάντηση. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολυμέτωπη κρίση, στην οικονομία, την ασφάλεια και φυσικά το μεταναστευτικό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να σημειώσει: «Οπότε πιστεύω ότι όλες αυτές οι δυσκολίες μάς υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά, με σκοπό να προωθήσουμε μια εναλλακτική ατζέντα».

«Τώρα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προωθήσουμε μια ατζέντα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας» τόνισε.

Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα, επισκέπτεται την Αθήνα σε μία κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Νωρίτερα, ο κ. Κόστα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, όπου τον υποδέχτηκε ο Νίκος Παππάς και εν συνεχεία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, μετέβησαν πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου.