Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως χρειάζεται εθνική στρατηγική ως απάντηση στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Μέσω Κοινωνικών Δικτύων έστειλε μήνυμα για την επέτειο των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι παραμένει πληγή για τον κυπριακό λαό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Σαράντα έξι χρόνια μετά, η παράνομη, βάναυση εισβολή στην Κύπρο παραμένει ανοιχτή πληγή για το σύνολο του κυπριακού λαού, τον ελληνισμό, την περιοχή μας, την Ευρώπη και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Δεν ξεχνούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους και την παράνομη κατοχή του 37% της νήσου», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «46 χρόνια μετά -μπροστά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε όλα τα επίπεδα- οφείλουμε, περισσότερο από ποτέ, να απαντήσουμε με μια εθνική στρατηγική, αποφασιστικής προάσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου στη βάση του διεθνούς δικαίου και επανεκκίνησης του ευρωτουρκικού διαλόγου, με την Ελλάδα πρωταγωνιστή».

Σημειώνει ότι «δεν σταματάμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της νήσου και του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του πλαισίου Γκουτέρες, χωρίς εγγυητές, επεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ