Skip to main content

Τσίπρας: «Ποιος κυβερνά τη χώρα;»

Κατά της κυβέρνησης, των εργολάβων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τάχθηκε σήμερα, από τα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά της κυβέρνησης, των εργολάβων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τάχθηκε σήμερα, από τα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε σε δημόσια διαβούλευση με θέμα «Η κατάρρευση των υποδομών στα Τέμπη, οι επιπτώσεις της πτώσης σε περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά ζητήματα και θέματα οδικής ασφάλειας», που διοργάνωσε η τοπική επιτροπή Λάρισας.

Μεταξύ άλλων μίλησε για επιχείρηση αποσιώπησης του προβλήματος στα Τέμπη και αναρωτήθηκε «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα». Ζήτησε από τους εργολάβους να εκτελέσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τόνισε ότι έχουν ευθύνες, τις οποίες η πολιτεία δεν τολμά να τους ζητήσει να εκπληρώσουν. «Αν αποδέχεται το κράτος», είπε, «ότι η κατολίσθηση οφείλεται σε φυσικό φαινόμενο, τότε οφείλει να αποζημιώσει και τους πληγέντες, όπως κάνει επί παραδείγματι στην περίπτωση πυρκαγιών. Αν όχι, οφείλει να ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, άφησε αιχμές κατά του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιου Σουφλιά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός να υπερασπίζεται το δικαίωμα της εταιρίας να εισπράττει διόδια, τη στιγμή που ο νομός και η χώρα έχουν κοπεί στη μέση. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Πέρασα από μπλόκα αγροτών ερχόμενος στα Τέμπη, από αυτό εδώ όμως δεν μπορώ να περάσω. Κανείς όμως δεν λέει ότι οι μεγαλοεργολάβοι έκλεισαν τον δρόμο». Και συνέχισε: «Οι αγρότες είναι λοιπόν αυτοί που δυσφημούν τη χώρα;». Κάλεσε, δε, τους συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση, να διεκδικήσουν συλλογικά αποζημιώσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν πληγεί καίρια λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη και του κλεισίματος του δρόμου.