Skip to main content

Τύρναβος: Πήραν την ταυτότητα Ρουμάνου και τον εξανάγκασαν να δουλεύει απλήρωτος σε στάνη επί 10 μήνες

Όταν ο άνδρας τούς είπε ότι θέλει να φύγει, του πήραν την ταυτότητα και τον εξανάγκαζαν να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται

Για περίπου 10 μήνες κρατούσαν παράνομα έναν 62χρονο από τη Ρουμανία, εργαζόμενο σε ποιμνιοστάσιο, δύο άνδρες όταν τους είπε πως ήθελε να φύγει. Οι ιδιοκτήτες -ένας 42χρονος και ένας 44χρονος- του ποιμνιοστασίου τον χτύπησαν και του πήραν την ταυτότητα για να μη μπορεί να φύγει, εξαναγκάζοντάς τον να δουλέψει σε άλλο ποιμνιοστάσιο, χωρίς να τον πληρώνουν όσο δούλευε. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, ένας 62χρονος με υπηκοότητα Ρουμανίας εργαζόταν σε ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων από τα τέλη Ιανουαρίου 2023 και λίγες ημέρες μετά, στη γνωστοποίηση της πρόθεσής του να αποχωρήσει, ο ένας εκ των δραστών του άσκησε σωματική βία, αφαιρώντας του παράλληλα το δελτίο ταυτότητάς του. Επιπλέον, τον απειλούσαν, τον μετέφεραν χωρίς τη θέλησή του σε περιοχή των Γρεβενών για εργασία σε άλλο ποιμνιοστάσιο, ενώ δεν του κατέβαλαν το σύνολο των δεδουλευμένων.

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες που οι αστυνομικοί μετέβησαν στο εν λόγω ποιμνιοστάσιο, εντόπισαν τον παθόντα και ακολούθως, ακινητοποίησαν τους δύο δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο με φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ στο εσωτερικό αυτού βρέθηκε το πορτοφόλι του παθόντος που περιείχε το δελτίο ταυτότητάς του και χρηματικά ποσά σε ευρώ και LEI Ρουμανίας. 

Το αφαιρεθέν πορτοφόλι με το περιεχόμενό του αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.