Skip to main content

Τζανακόπουλος: Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τη Συμφωνία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «καταρρέει όλη η φιλοσοφία περί 4ου μνημονίου, η ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ για τη συνολική της στάση εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «καταρρέει όλη η φιλοσοφία περί 4ου μνημονίου, η ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη εφαρμογής του μέτρου του αφορολόγητου, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε και για το ζήτημα των συντάξεων ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα ανακούφισης που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και όσα ήδη εφαρμόζει, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και η σταδιακή μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με αιχμή τα όσα είπε περί συναλλαγής σημείωσε πως όλο αυτό το διάστημα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις «ο κ. Μητσοτάκης έχει πει αθλιότητες έχει υπερβεί και τον ίδιο του τον εαυτό και το χαμηλό του επίπεδο κριτικής».

«Εμείς σκοπεύουμε αυτό το θέμα -εφόσον ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός και να έχει συνεργασία με τους εταίρους- , θα το αναδείξουμε σε ανώτατο επίπεδο και θα κληθεί και στο ΕΛΚ να δώσει εξηγήσεις» τόνισε και πρόσθεσε «οι κατηγορίες περί προδοσίας δεν θα περνάνε αναπάντητες».

Τέλος, εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα συγκεντρώσει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση.