Skip to main content

Τζιτζικώστας: Η Μητροπολιτική Διοίκηση είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Εκλέχθηκαν τα μέλη της νέας Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης - Όλα τα ονόματα

Τη νέα σύνθεση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης εξέλεξαν σήμερα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης, σε ειδική συνεδρίαση, στη νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση χαρακτήρισε τη Μητροπολιτική Επιτροπή το σημαντικότερο όργανο της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, που είναι μοναδική στη χώρα, και το πιο σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αφού αποφασίζει για όλα τα μεγάλα ζητήματα, τα οποία αφορούν και στους 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στη μητροπολιτικότητα, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε να κερδίσουμε. Έχει αποδειχθεί πια στην πράξη ότι στη χώρα μας, ειδικά τα μεγάλα αστικά κέντρα πρέπει να λειτουργούν με μητροπολιτικό χαρακτήρα. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συνολικά, διότι σε μια αστική περιοχή τα όρια μεταξύ των δήμων είναι δυσδιάκριτα. Η μητροπολιτική διοίκηση έχει τον χαρακτήρα μιας ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων της καθημερινότητας και της ανάπτυξης και διασφαλίζει τη στενή συνεργασία».

Τα τακτικά μέλη της νέας Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, που εκλέχθηκαν, είναι:

-Παράταξη «Αλληλεγγύη» εννέα μέλη: Διονύσης Αβραμίδης, Θεόδωρος Αγγελίδης, Κωνσταντίνος Ανεστίδης, Όλια Βασιλάκη – Καρόζη, Δημήτρης Ευθυμιάδης, Αριστείδης Καμπανός, Σάκης Κίκης, Θάνος Μπέγκας και Λίνα Φιλιππιάδου.

-Παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» δύο μέλη: Γιώργος Τρελλόπουλος και Σπύρος Γουγούσης.

-Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» δύο μέλη: Σωτήρης Αβραμόπουλος και Κώστας Ιντζές.

-Παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» ένα μέλος: Δήμητρα Θωμά.

-Παράταξη «ΣΥΝ-Εργασία» ένα μέλος: Βασίλης Ρόκος.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι:

-«Αλληλεγγύη»: Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Σωκράτης Δωρής, Βιβή Κουρτίδου, Γιώργος Κεφαλάς, Λευτέρης Κυρίζογλου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Τζόλλας, Άγγελος Χαριστέας και Βίκυ Χατζηβασιλείου.

-«Πράξεις για τη Μακεδονία»: Χρήστος Παπαστεργίου.

-«Λαϊκή Συσπείρωση»: Γιώργος Χαβατζάς.

-«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»: Γιάννης Μυλόπουλος και Μαρία Αγγελιδάκη.

-«Μακεδονία Μπροστά»: Δήμος Κυριλίδης.