Skip to main content

Τζιτζικώστας σε Μητσοτάκη: Επέκταση των μέτρων στήριξης και για τον Ιανουάριο

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει την απόφαση στήριξης όλων των επιχειρήσεων και των κλάδων της οικονομίας που έχουν πληγεί

Τον προβληματισμό του τόσο για το άνοιγμα της οικονομίας όσο και για το άνοιγμα των σχολείων το επόμενο διάστημα εξέφρασε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο ΥΜΑΘ για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας, "θεωρώ ότι το άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα πρέπει να γίνει πάρα πολύ προσεκτικά στην περιοχή μας, στη Βόρεια Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τα σχολεία, θα έλεγα ότι πρέπει όλες αυτές οι αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε κάθε περίπτωση" πρόσθεσε "θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί".

Ο περιφερειάρχης ανέπτυξε στον πρωθυπουργό την "προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζοντας και τα δύο μέτωπα, και το υγειονομικό, στηρίζοντας τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας αλλά και της οικονομίας στηρίζοντας τις τοπικές μας επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας".

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να λάβει ως κυβέρνηση την απόφαση στήριξης όλων των επιχειρήσεων και των κλάδων της οικονομίας που έχουν πληγεί από τα μέτρα του περιορισμού και την επέκταση των μέτρων στήριξης τόσο για τον Δεκέμβριο όσο και για τον Ιανουάριο.

"Η πραγματικότητα είναι πως η οικονομία της περιοχής θα χρειαστεί την επόμενη μέρα τη στήριξη όλων. Είμαστε εδώ ως Περιφέρεια για να διεκδικήσουμε και από την Ευρώπη, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και από την κυβέρνηση, ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας" σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και κατέληξε: "Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία και βέβαια, με όλες μας τις δυνάμεις, θα συνεχίσουμε και τους ελέγχους που κάνουμε στις επτά περιφερειακές ενότητες προκειμένου να πετύχουμε αυτό που όλοι θέλουμε. Να βγούμε μία ώρα αρχύτερα όλοι μαζί από αυτή την κρίση".