Skip to main content

Τζόκοβιτς: Δεν είναι τυχαίο που κατέκτησα εδώ το 23ο μου Grand Slam

« Για μένα το τουρνουά αυτό είναι το πιο δύσκολο και νιώθω περήφανος που πετυχαίνω αυτό το επίτευγμα σε αυτό το κορτ», τόνισε ο κορυφαίος αθλητής

Πνιγμένος στην αγκαλιά των παιδιών του και της συζύγου του, αλλά και της ομάδας του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύριζε σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, που τον έφερε στην κορυφή των κατακτήσεων τίτλων Grand Slam στα χρονικά του τένις (23).

Διαβάστε: Ιστορικός θρίαμβος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Κορυφαίος όλων των εποχών σε Grand Slam

Ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε μετά την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου (τρίτο στο Παρίσι) δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τα 23 συνολικά που έχει πάρει σε Major τουρνουά, αφού προηγουμένως έσπευσε να συγχαρεί τον Κάσπερ Ρουντ.

«Κάσπερ είσαι ένα από τα καλύτερα άτομα στο Tour. Σε σεβόμαστε όλοι και σε θαυμάζουμε, τόσο για τα κατορθώματά του στο κορτ, όσο και για τον χαρακτήρα σου. Όλοι όσοι είναι δίπλα σου αξίζουν τεράστιο σεβασμό. 

Λυπάμαι για το αποτέλεσμα σήμερα, αλλά δεν παύεις να είσαι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες κι αυτό μιλάει από μόνο του. Σου εύχομαι στο μέλλον να κερδίσεις οποιονδήποτε άλλον παίκτη, εκτός από εμένα. Αν αποκλειστώ, νωρίτερα, σε Grand Slam μπορείς να το κερδίσεις», ανέφερε με χιούμορ ο «Νολε».

 Συνέχισε ο GOAT του τένις: «Γι΄ άλλη μια φορά θέλω σας ευχαριστήσω για την τόσο όμορφη ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, απέναντι σε ένα τόσο ξεχωριστό κοινό. Σαφώς και δεν είναι τυχαίο το ότι κέρδισα εδώ το 23ο μου Grand Slam. Για μένα το τουρνουά αυτό είναι το πιο δύσκολο και νιώθω περήφανος που πετυχαίνω αυτό το επίτευγμα σε αυτό το κορτ.»

Απευθυνόμενος στην ομάδα του, ο 36χρονος Σέρβος είπε: «Δεν έχω λόγια να πως για εσάς. Ξέρετε πόσο δύσκολος είμαι και θαυμάζω την υπομονή σας. Γκόραν (σ.σ. Ιβανίσεβιτς) ευχαριστώ που με... ανέχεσαι, σε κούρασα πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες.»