Skip to main content

Βαρβιτσιώτης: Συμφωνία πρότυπο με την Αίγυπτο για τους εργάτες γης

Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος των παράνομων εργατών.

Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία με την Αίγυπτο για την εποχική απασχόληση στη χώρα μας 5.000 εργατών γης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για συμφωνία πρότυπο και επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται εργάτες γης στην Ελλάδα σε συμφωνία με το κράτος από το οποίο προέρχονται, το οποίο έχει και την ευθύνη για τους καταλόγους των εργατών και τις προξενικές θεωρήσεις.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος των παράνομων εργατών, που διαβιούν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και που γίνονται βορά στις διαθέσεις τοπικών και άλλων συμφερόντων.

«Δεν θέλουμε να συνεχιστούν οι Μανωλάδες, δεν θέλουμε να δημιουργηθεί νέα γενιά παράνομων μεταναστών», είπε, κάνοντας παράλληλα, ειδική μνεία στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, που εδώ και 50 χρόνια έρχονται στη χώρα μας για να εργαστούν.