Skip to main content

Βαθμολογική ανάσα για τον Άρη, 2-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (video)

Με σκόρερ τους Ματέο Γκαρσία - Μπρούνο Γκάμα, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν πολύτιμο διπλό στην Αθήνα κερδίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα

Στοπ στο σερί 4 ηττών έβαλε ο Άρης που επικράτησε με 1-2 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 10η αγωνιστική της Super League.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ έπειτα από μόλις 18 δευτερόλεπτα όταν ο Μπρούνο Γκάμα έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Χουάντερσον να αποκρούσει αλλά ο Ματέο Γκαρσία πλάσαρε από κοντά πετυχαίνοντας το 0-1.

Στο 10' οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία όταν το δυνατό σουτ του Δεληζήση πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.

Ο Απόλλωνας ανέβασε την απόδοσή του και στο 40' έχασε καλή ευκαιρία όταν ο Ντ' Ούρσο πλάσαρε αλλά ο Κουέστα απέκρουσε ενώ στο 42΄ο Σικαμπάλα σούταρε με τον Ισπανό πορτιέρε να αποκρούει ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ελ Χέλβε σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Τελικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45' καθώς ο Σικαμπάλα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κύργιας έπιασε την κεφαλιά με τον Κουέστα να αποκρούει όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Τριάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το 1-1.

Η αθηναϊκή ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' ο Ελ Χέλβε σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Κουέστα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ενώ το σουτ του Σικαμπάλα στο 52΄έφυγε πάνω από την εστία του Ίβηρα τερματοφύλακα.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν κόντρα στη ροή του αγώνα να προηγηθούν στο 69' όταν ο Μπρούνο Γκάμα συνδυάστηκε ωραία με τον Ντιγκινί και ο Γάλλος τροφοδότησε με ασύλληπτο τακουνάκι τον Πορτογάλο που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Χουάντερσον διαμορφώνοντας το 1-2.

Το συγκρότημα του Γιάννη Μαντζουράκη έψαξε το γκολ της ισοφάρισης όμως ο Κουέστα απέκρουσε τόσο το σουτ του Τριάδη στο 71΄όσο και το αντίστοιχο του Σικαμπάλα στο 77΄.

Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης ανήκει στους Θεσσαλονικείς όταν στο 86' ο Μπρούνο Γκάμα πάτησε στην περιοχή του Απόλλωνα και εκτέλεσε όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά.