Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ 4Η ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

Ο ιεράρχης υποβάλλεται καθημερινά στις απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και λαμβάνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Για τέταρτη μέρα παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος που νόσησε από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή και συνεχώς βελτιούμενη. Υποβάλλεται καθημερινά στις απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και λαμβάνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Παρακολουθείται από ομάδα πανεπιστημιακών και άλλων εξειδικευμένων ιατρών με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας  κ. Σ. Μεταλλίδη.

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκφράζει τη βαθιά συγκίνησή του για το ζωηρό ενδιαφέρον εκατοντάδων προσώπων, όπως αρχιερείς και άλλοι κληρικοί, εκπρόσωποι Αρχών και πολίτες της Πιερίας, συγγενείς και φίλοι, συνάδελφοι Καθηγητές και φοιτητές του.

Εκφράζει τη λύπη του διότι δεν μπόρεσε να απαντήσει προσωπικά σε εκατοντάδες κλήσεις, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά μηνύματα.

Παρακαλεί όλους να δεχθούν την προσευχητική επικοινωνία του και να συνεχίσουν να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο», επισημαίνει η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και όλους τους Αρχιερείς της Εκκλησίας μας και του εξωτερικού που εκδήλωσαν προσωπικό και συγκινητικό ενδιαφέρον.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαριστεί τη διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο για τη φροντίδα που προσφέρουν στον ίδιο, όσο και για τον επαγγελματισμό, τη σοβαρότητα και τη θυσιαστική προσήλωση στην άσκηση του έργου τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ