Skip to main content

Βελτιώνεται ο καιρός σε όλη τη χώρα - Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται για την Πέμπτη, τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως της βορειοδυτικής χώρας.
Βαθμιαία αναμένεται επικράτηση νότιων ανέμων από τα δυτικά, τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν όμβροι, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, και από το μεσημέρι νοτιάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.