Skip to main content

Βέτο Γιαννάκου στους εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών

Η βουλευτής της ΝΔ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, χαρακτήρισε τη ρύθμιση ιδεολογικά επικίνδυνη και ξεκαθάρισε ότι θα την καταψηφίσει.

Κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών που θα εποπτεύονται από τους δήμους και τις περιφέρειες, εμφανίστηκε κατά τη συζήτηση της εν λόγω ρύθμισης στη Βουλή, η βουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα την καταψηφίσει.

Όπως είπε η κ. Γιαννάκου, δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα σε χώρες όπου ήδη εφαρμόζεται το σύστημα των εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών από ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού και χαρακτήρισε τη ρύθμιση ιδεολογικά επικίνδυνη.

«Η διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων για χρήση ναρκωτικών ουσιών και από τους ΟΤΑ, αντιμετωπίζει ένα ανθρωπιστικό ζήτημα προστατεύοντας τόσο τους χρήστες από μολυσματικές ασθένειες, όσο και τη δημόσια υγεία. Δεν έχει να κάνει με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν αφορά χρήση με τη συμμετοχή του κράτους, για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών», τόνισε από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις έντονες αντιρρήσεις που εξέφρασαν, τόσο η βουλευτής της ΝΔ, όσο και το ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα την καταψηφίσουν.

Το σχετικό άρθρο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας - η επεξεργασία του οποίου άρχισε σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής- με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις».