Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ

Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, αναφέρει ο επιχειρηματίας.

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι δεν έχει διαπράξει «οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη» εξέδωσε την Πέμπτη ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Είχε προηγηθεί σήμερα η άσκηση ποινικής διώξης σε βάρος του και κατά άλλων 14 στελεχών της τράπεζας Marfin, καθώς και σε βάρος εφοπλίστριας, για υπόθεση επισφαλούς δανειοδότησης περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε, μεταξύ άλλων και κατ' εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία» υποστηρίζει.

Όπως σημειώνει, «η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι΄ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων, αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βγενόπουλος θεωρεί «πως ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, «υπό τα δεδομένα αυτά, η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ