Skip to main content

Αιματηρή επίθεση στη Βιέννη - Πυροβολισμοί σε έξι σημεία της πόλης (vid)

Ένας ύποπτος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ενώ μεταξύ των τραυματιών, βρίσκεται και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετά ακόμα –χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους- τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αυστρίας, Βιέννης, το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές αρχές, σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε έξι διαφορετικά σημεία της Βιέννης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν ενόπλους.

Ένας ύποπτος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Μεταξύ των τραυματιών, βρίσκεται και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, η οποία πιθανώς διαπράχθηκε από περισσότερα από ένα άτομα. Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχουν τραυματίες και πιθανώς νεκροί.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς από την επίθεση, πληροφορίες που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Το ίδιο δίκτυο έκανε λόγο για περίπου 50 πυροβολισμούς.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Kronen Zeitung έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, άνδρας πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε.

Ένας αστυνομικός δέχθηκε πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά και ένα άτομο συνελήφθη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία ανέφερε μέσω Twitter ότι έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί στο κέντρο της Βιέννης.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ο επικεφαλής της τοπικής εβραϊκής κοινότητας ανέφερε πάντως ότι δεν είναι σαφές αν στόχος της επίθεσης ήταν η συναγωγή, η οποία ήταν κλειστή εκείνη την ώρα.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Πληροφορίες: Reuters, Sputnik, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ