Skip to main content

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ανατινάζεται το ΙΧ του Σουλεϊμανί

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ανήρτησε ειδικός αναλυτής θεμάτων άμυνας φαίνεται η στιγμή που το αυτοκίνητο του Κασέμ Σουλεϊμανί ανατινάζεται.

Bίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της ανατίναξης του αυτοκινήτου του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί βλέπει το φως της δημοσιότητας, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στον Κόλπο μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες, το Πεντάγωνο παρέμενε αόριστο σχετικά με την ίδια την επιχείρηση, όταν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του πως διεξήγαγε την ενέργεια αυτή κατά διαταγήν του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στη δημοσιότητα έχει έρθει πλέον βίντεο το οποίο φέρεται να δείχνει τη στιγμή που ο πύραυλος ανατινάζει το όχημα του Κασέμ Σουλεϊμάνι, δίχως να έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση για την αυθεντικότητά του.

Το συγκεκριμένο βίντεο βρίσκεται ήδη σε πολλά μεγάλα διεθνή Μέσα όπως στη NY POST, αλλά και στη Daily Mail.

Στο βίντεο που ανάρτησε ο Babak Taghvaee, ειδικός αναλυτής θεμάτων άμυνας και συνεργάτης του BBC Persia, φαίνεται ο πύραυλος αέρος-εδάφους AGM-114 να πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο, δίπλα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η επιθετική ενέργεια πραγματοποιήθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, το οποίο έπληξε δύο οχήματα που μετέφεραν τον Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε οδό πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, δεύτερος στην ιεραρχία της Χασντ αλ-Σάαμπι, ενός συνασπισμού κυρίως φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών ο οποίος έχει πλέον ενταχθεί στον ιρακινό τακτικό στρατό, έχασε επίσης τη ζωή του κατά την επίθεση αυτή.

Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο, πατήστε ΕΔΩ