Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες αλλά και πλήρωμα σκάφους της Frontex - Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας βίντεο από τη νέα τουρκική προκλητικότητα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Παναγιάς Οινουσσών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες αλλά και πλήρωμα σκάφους της Froxntex.

Διαβάστε: Επεισόδιο στο Αιγαίο-Το τουρκικό λιμενικό παρενόχλησε Έλληνες αλιείς

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη μιας τουρκικής ακταιωρού, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Παναγιάς Οινουσσών, η οποία παρενοχλούσε σκάφος δύναμης FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς και ελληνικό Αλιευτικό σκάφος.

Άμεσα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν, Ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, όπου καταπλέοντας εντόπισαν και δεύτερη τουρκική ακταιωρό.

Οι τουρκικές ακταιωροί, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ