Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΒΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ: ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε τους Πακιστανούς να μάθουν ελληνικά και υπενθύμισε πως υπάρχει πιο απλός τρόπος για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Την υπόσχεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βρει τους τρόπους ώστε οι Πακιστανοί, και εν γένει οι μετανάστες, να καταφθάνουν στην Ευρώπη «με ασφάλεια και τάξη» και να μην κινδυνεύουν πια «μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες» έδωσε ενώπιον εκατοντάδων μελών της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, που έγινε δεκτός με θερμές επευφημίες, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μάθουν ελληνικά και υπενθύμισε ότι, πλέον, υπάρχει πιο απλουστευμένος τρόπος για να τακτοποιήσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

«Ξέρετε, υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει άλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα» είπε, συγκεκριμένα, ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Βίτσας.

«Ζήτω η Ελλάδα» φώναζε το κοινό

Με το κοινό να φωνάζει «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω το Πακιστάν», ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουμε ένα σύνθημα. Και αυτό το σύνθημα λέει ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα. Τι θέλουμε; Να έχουμε την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας, ένα σπίτι για να μένουμε, μια δουλειά να κάνουμε, την οικογένειά μας σε καλή κατάσταση και να μπορούμε να προσφέρουμε στον άνθρωπό μας».Στη συνέχεια, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε σε έναν φίλο του, τον Αλί, με τον οποίο εργάζονταν στην ίδια επιχείρηση, και πλέον έχει πεθάνει.

«Ξέρω πολύ καλά ότι έχετε περάσει πολλά για να έρθετε στην Ελλάδα. Πολλοί σας εκμεταλλεύτηκαν, πολλοί μπορεί να σας εκμεταλλεύονται και ακόμα. Πολλοί εκμεταλλεύονται και αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται τα τελευταία χρόνια. Πόσες φορές δεν φοβηθήκατε όταν είδατε την Αστυνομία στον δρόμο, πόσοι από εσάς δεν βρεθήκατε σε κρατητήρια χωρίς να έχετε κάνει τίποτα. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε» υποστήριξε στη συνέχεια ο Δημήτρης Βίτσας.

Αμέσως μετά, παραλλήλισε τις ιστορίες των Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό με τις δικές τους εμπειρίες:

«Εμείς ξέρουμε, όπως οι Ελληνες που είναι στη Γερμανία, όπως οι Ελληνες που είναι στην Αμερική, ότι τώρα θέλουμε να έχουμε πολίτες που έχουν δύο πατρίδες. Την πατρίδα της καρδιάς τους, το Πακιστάν και την πατρίδα όπου ζουν και μπορούν και προκόβουν, την Ελλάδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ