Skip to main content

Βόκολος: Μεγάλος σύλλογος ο ΠΑΟΚ, δεν διαγράφεται με δύο παιχνίδια

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε πως ο «Δικέφαλος», «αυτή τη στιγμή δεν είναι εκτός από κανένα στόχο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τα χαρακτηριστικά του Παναθηναϊκού αλλά και για το από που προέρχονται τα αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Λεωνίδας Βόκολος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου:

Για την μετάβαση των παικτών από το εφηβικό στο ανδρικό ποδόσφαιρο: «Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή, ένα πολύ σημαντικό θέμα όμως. Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο των ακαδημιών ιδιαίτερα στις μεγάλες ομάδες. Το πρόβλημα είναι στην μετάβαση. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα θέμα εκεί όπου υπάρχουν δυο απαντήσεις. Από την μια δεν πιστεύουμε πολύ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από την άλλη, υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο όπου εκεί θα έπρεπε να υπάρχει, κυρίως στις μεγάλες ομάδες, μια ομάδα δορυφόρος ώστε οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες και να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Πιστεύω όμως ότι το βασικό πρόβλημα είναι το πρώτο που είπα.

Δεν μπορείς να επιβάλλεις τις ομάδες να πιστέψουν σε έναν νεαρό παίκτη αλλά όταν υπάρχει ένα θεσμοθετημένο πλαίσιο τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είχαμε θέσει με τον Σάντος παλαιότερα να υπάρχει και μια κ-23 ομάδα για την Εθνική. Αυτή θα αποτελούσε το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στο ανδρικό τμήμα και στο τμήμα εφήβων.

Στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν μπαίνει σε λειτουργία ένα πλάνο, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, με την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και γενικότερα για την χώρα μας. Βλέπουμε τον Παναθηναϊκό, όπου οι νεαροί παίκτες δικαίωσαν 100% τις επιλογές. Υπάρχει τρόπος να αντέξεις και την πίεση που θα έχουν αυτά τα παιδιά. Αν στο επικοινωνιακό κομμάτι μπορείς να υπερασπιστείς αυτούς τους παίκτες, τότε δεν έχεις θέμα και θα το εκτιμήσει ο κόσμος».

Για το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα που αποτέλεσε κλειδί στην αλλαγή κλίματος στον Παναθηναϊκό: «Από εκεί, αλλά και από πιο πριν έχει δείξει ο Παναθηναϊκός, μαζί με το τεχνικό τιμ, ότι δουλεύει καλά η ομάδα. Σε κάθε τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται υπομονή και καταλαβαίνω πως μέρα με την μέρα όλη αυτή η προσπάθεια αποδίδει. Σίγουρα ήταν ένα κομβικό ματς αυτό με τα Γιάννενα. Η πίεση όταν μιλάμε για τέτοιες ομάδες είναι δεδομένη, το ζήτημα είναι πως την διαχειρίζεσαι. Το μυστικό λοιπόν της ομάδας είναι η υπομονή στο πλάνο που έχει εξαρχής».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια μεταξύ τους: «Νομίζω πως δεν επηρεάζει το ένα παιχνίδι το άλλο. Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια του κυπέλλου και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο. Πρόκειται για ομάδες με τεράστια φανέλα και ιστορία και κοιτάνε το κάθε ματς ξεχωριστά. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή βγαίνει η δουλειά του Παναθηναϊκού στο χορτάρι. Από την άλλη δεν σημαίνει πως και ο ΠΑΟΚ με δυο παιχνίδια άσχημα είναι διαγραμμένος. Μιλάμε για ένα μεγάλο σύλλογο που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει μάθει από τα λάθη του».

Για τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ: «Είναι καθαρά μια περίοδος ντεφορμαρίσματος, τίποτε περισσότερο. Είναι μια καινούργια χρονιά για τον ΠΑΟΚ, έπρεπε να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα, δεν είναι εύκολο αυτό. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δεν είναι εκτός από κανένα στόχο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».