Skip to main content

Βόλεϊ: Η μάχη του τίτλου ξεκινά για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες φέτος, αλλά ο ΠΑΟΚ επικράτησε στον ημιτελικό του Κυπέλλου και προκρίθηκε στον τελικό, όπου πήρε και το τρόπαιο.

Η έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ (18.30) θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας στο βόλεϊ των ανδρών. Οι δύο σύλλογοι θα βρεθούν για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια αντιμέτωποι για τη διεκδίκηση του τίτλου, με τους «ερυθρόλευκους» να στοχεύουν στην κατάκτηση του 29ου τροπαίου της ιστορίας τους, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να προσθέσει στη συλλογή της το 4ο.

Οι φετινοί τελικοί θα είναι οι 28οι του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ. Σύμφωνα με τα στατιστικά, η ομάδα με πλεονέκτημα έδρας έχει προβάδισμα στις επιτυχίες. Στις 27 προηγούμενες διοργανώσεις, δέκα φορές έχει «σπάσει» η έδρα. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η σειρά των τελικών του 2017, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο κλειστό του Ρέντη.

Αυτή την περίοδο οι δύο σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές, αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε μία και την πιο σημαντική: επικράτησε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε στον τελικό όπου πήρε και το τρόπαιο. Σε ό,τι αφορά τον παράγοντα έδρα, οι «Πειραιώτες» έχουν να χάσουν στου Ρέντη από τις 7 Μαρτίου 2017, τότε που ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και το πρωτάθλημα.

O Iσπανός προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ θα έχει στη διάθεσή του και τους Ραφαήλ Κουμεντάκη και Τοντόρ Αλεξίεφ, οι οποίοι αποθεραπεύτηκαν. «Ξεκινάμε τους τελικούς των πλέι οφ στο γήπεδό μας, όπου είναι πάντα ωραία να παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας τέτοιου είδους παιχνίδια. Ξέρουμε πως μαζί με αυτούς μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα. Η ομάδα είναι έτοιμη για να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Η σειρά των τελικών μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι μόνο στο αυριανό ματς», τόνισε ο προπονητής, και ο 32χρονος κεντρικός Γιώργος Πετρέας πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα που είναι το πιο σημαντικό για την κατάκτηση του τίτλου».

Στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης αναφέρθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ: «Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάθε αγώνα τον κοιτάζουμε ξεχωριστά. Πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μου, είναι έμπειροι και έχουν αγωνιστεί σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια. Εχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό για την ομάδα μου».

Το νέο σύστημα καταγραφής πόντων καθιερώθηκε το 1998. Από τότε έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα 63 φορές, και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 48-15.