Skip to main content

Κύματα και στο «Ποτάμι» της Θεσσαλονίκης προκαλεί ο Κυριάκος

Το τραπέζι των στελεχών της ΝΔ που υποστήριξαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η ΚΕΔΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα κύματα στο «Ποτάμι».

-Στο «Πέτρινο» στην Πυλαία, μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν τα στελέχη της Θεσσαλονίκης, που υποστήριξαν ενεργά την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ. Μπορεί η μάχη να χάθηκε, αλλά ο αγώνας ήταν ωραίος τελικά, όπως διαπίστωσαν οι περισσότεροι. Πολλά σχόλια ακούστηκαν για την επόμενη μέρα και την αγωνία για το μέλλον ορισμένων στον κομματικό μηχανισμό, όπως και για κάποιες ηχηρές απουσίες από το τραπέζι. Όπως πολλά πικάντικα σχόλια μαθαίνουμε ότι ακούστηκαν και για πρόσωπα που στήριξαν τις άλλες υποψηφιότητες. Πάντως, ορισμένοι εκ των στελεχών επέμειναν ότι το 80% των Βορειοελλαδιτών «γαλάζιων» είναι καραμανλικοί, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε ισχυρή πρωτιά σε πολλές περιοχές.

-Όχι που θα άφηνε η ΚΕΔΕ του Πατούλη ανεκμετάλλευτες τις αγροτικές κινητοποιήσεις... Αύριο κιόλας συνεδριάζει η επιτροπή αγροτικής ανάπτυξης του συλλογικού οργάνου των δημάρχων της χώρας, ώστε να βρει τρόπους στήριξης των αγροτών. Κεντρικό ρόλο αναλαμβάνει ο δήμαρχος Δομοκού, Δημήτρης Τζιαχρήστας. Γενικώς πάντως οι δήμαρχοι είναι πολύ κοντά στους αγρότες ενισχύοντας τις κινητοποιήσεις τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γαλάζιοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να μην ανεβαίνουν σε τρακτέρ (προς το παρόν), αλλά συνέχεια στα μπλόκα είναι... Τα περάσματά τους έκαναν ήδη ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος και έπεται συνέχεια.

-Αυτήκοοι μάρτυρες μας μετέφεραν μια ατάκα με πολύ ενδιαφέρον από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα, μετά την εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Κι επειδή αυτοί που τη μετέφεραν είναι εξαιρετικά αξιόπιστοι, τη μεταφέρουμε κι εμείς. Απευθυνόμενος ο κ. Πέγκας (και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη...) σε «γαλάζιους» συνομιλητές του είπε –μεταξύ σοβαρού και αστείου φανταζόμαστε- χαρακτηριστικά: «Λέτε τώρα που βγήκε πρόεδρος ο Κυριάκος να σας έρθω κι εγώ στη ΝΔ;».

-Όσον αφορά τώρα το «Ποτάμι», στη Θεσσαλονίκη η Χριστίνα Ταχιάου ξεκαθάρισε ότι παραμένει και δε σκοπεύει να μετακινηθεί στη ΝΔ υπό τον κ. Μητσοτάκη, παρότι εκτιμά τις θέσεις του. Ωστόσο, άρχισε να σχολιάζεται από πολλούς η στάση της βουλευτίνας Β' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Κατερίνας Μάρκου, η οποία στις τελευταίες επισκέψεις του επικεφαλής του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη, στη Θεσσαλονίκη λάμπει δια της απουσίας της. Η ίδια έχει αιτιολογήσει τις απουσίες, όμως οι... σύντροφοί της δεν βρίσκουν ιδιαιτέρως ικανοποιητικές τις δικαιολογίες. Μήπως από αλλού το περιμένουμε κι από αλλού μας έρθει...;