Skip to main content

Βουλγαρία: Κυριαρχούν στην αγορά οι οικογενειακές βιοτεχνίες

Oι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν έδρα σε μικρές πόλεις της Βουλγαρίας, καθώς στην πρωτεύουσα, Σόφια, συγκεντρώνεται μόνο το 5%

Αναπτυξιακή δυναμική καταγράφεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας και μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία.

Ειδικότερα, την τελευταία διετία έχουν εγγραφεί στο μητρώα των αρμόδιων φορέων, 1.219 νέες οικογενειακές επιχειρήσεις και ο αριθμός των απασχολουμένων σε αυτές αυξήθηκε κατά 3,8% ή κατά 15.000 άτομα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν έδρα σε μικρές πόλεις της Βουλγαρίας, καθώς στην πρωτεύουσα, Σόφια, συγκεντρώνεται μόνο το 5% του συνόλου.

Στη Βουλγαρία υπάρχουν πάνω από 104.000 οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Απασχολούν περισσότερους από 414.000 ανθρώπους. Περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις (το 39% όλων των οικογενειακών εταιρειών) είναι εγγεγραμμένες στο εμπόριο. Οι βιοτεχνίες αποτελούν τη δεύτερη -κατά σειρά- "προτίμηση" των οικογενειακών επιχειρήσεων.