Skip to main content

Βουλή: Πέρασε η ποδοσφαιρική αναδιάρθρωση - Ελπίδες για τον Ηρακλή

Το Κοινοβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την τροπολογία για την αναδιάρθρωση και πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά σε νέα εποχή.

Νόμος του κράτους έγινε και επίσημα η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών καθώς υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά σε μία νέα εποχή με τη Super League και την υπό σύσταση Super League 2 καθώς αμφότερες οι κατηγορίες θα έχουν λιγότερες ομάδες αλλά εξασφαλισμένα και αυξημένα έσοδα.

Σημειώνεται ωστόσο πως ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πως η ΕΠΟ και όχι η Πολιτεία θα καθορίσει τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη Super League 2 και εφόσον αυτές είναι 14 τότε ενδεχομένως να μπορούσαν να σωθούν τόσο ο Ηρακλής όσο και ο ΑΟ Τρικάλων.

Πιο αναλυτικά με την τροπολογία, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019-2020 θα είναι 3: Η Super League 1 (με 14 ομάδες), η Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες) και η Football League (με 14 ομάδες), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων (εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο).

Η Super League 2 και η Football League» θα έχουν κοινό ΔΣ στο οποίο θα μετέχουν όλα τα μέλη της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. O πρόεδρος και ο αντιπροέδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.

Τέλος, μειώνονται τα όρια του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών.