Skip to main content

«Βραβεία Αργώ»: Ένας νέος θεσμός διάκρισης Ελλήνων του εξωτερικού

Οι οκτώ βραβευόμενοι θα επιλέγονται από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με Πρόεδρο την κ. Ελένη Αρβελέρ. Η προθεσμία είναι έως τις 15 Οκτωβρίου.

Με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, του κοσμοπολιτισμού και των ανοιχτών οριζόντων το Δίκτυο Ελλήνων Ευρωπαϊκής Ένωσης «Αργώ» καθιερώνει από φέτος βραβεία για τους συμπατριώτες μας που διακρίνονται στον τομέα δραστηριότητας τους. 

Τα «Βραβεία Αργώ» καλύπτουν τους ακόλουθους κλάδους και δραστηριότητες: Επιστήμες. Πολιτισμός και Τέχνες. Επιχειρηματικότητα. Καινοτομία. Προσφορά στα Κοινά. Συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς. Αθλητισμός. Γαστρονομία.

Οι οκτώ βραβευόμενοι, κάθε χρόνο, θα επιλέγονται από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με Πρόεδρο την κ. Ελένη Αρβελέρ, η οποία σχολιάζει: «Ο κόσμος ανήκει στους άριστους. Βραβεύουμε τον καλύτερο Έλληνα εαυτό μας».

Μέλη της Επιτροπής είναι οι εξής: Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO), Παναγιώτης Γιαννάκης(προπονητής καλαθοσφαίρισης) Νικηφόρος Διαμαντούρος(ακαδημαϊκός), Χρήστος Ζερεφός(Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών), Σταύρος Μπένος (Ιδρυτής της ΜΚΟ «ΔΙΑΖΩΜΑ»), Μιχάλης Μπλέτσας(Ερευνητής/Διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος(επιχειρηματίας), Σπύρος Παππάς(πρόεδρος της ΑΡΓΩ), Αθανάσιος Σαββάκης(επιχειρηματίας) και Βασίλειος Σκουρής(Ομ. καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ)

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι έως τις 15 Οκτωβρίου 2018. (Πληροφορίες στον ιστότοπο: www.vraveiaargo.gr)