Skip to main content

Βρετανία: Εγκρίθηκε η αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν την ψηφοφορία για την αίτηση παράτασης του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας (για το Brexit) με 420 ψήφους

Η Βουλή των Κοινοτήτων άναψε το «πράσινο φως» στο σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, για παράταση της ημερομηνίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 30 Ιουνίου με ευρεία πλειοψηφία.

Ειδικότερα, οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν την ψηφοφορία για την αίτηση παράτασης του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας (για το Brexit) με 420 ψήφους έναντι 110, την ώρα που η Μέι συναντιώταν με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, προκειμένου να αποσπάσει στήριξη για μία σύντομη αναβολή έως τις 30 Ιουνίου το αργότερο.

Η ψηφορία αυτή ήρθε ως συνέχεια της ψήφισης τη Δευτέρα του νομοσχεδίου για την παράταση της διαδικασίας του Brexit με στόχο την αποφυγή αποχώρησης χωρίς συμφωνία, το οποίο εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Λόρδων και από τη Βουλή των Κοινοτήτων, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Κατά τον νόμο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καλείται να επιδιώξει παράταση της διαδικασίας κατά τρόπο που θα αποκλείει την προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, από ατύχημα, κατά λάθος ή εσκεμμένα.