Skip to main content

Βροχές και ισχυρούς ανέμους φέρνει για σήμερα η «Χιόνη»

Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα

Τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νότιων διευθύνσεων, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 μποφόρ, τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια. Παγετός, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Για τη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 1 βαθμό έως τους 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά, από το απόγευμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα). Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, τοπικά έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμός έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, όπου από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά 9 και από το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.