Skip to main content

Βροχές και καταιγίδες φέρνει η «Υπατία» - Άνοδος της θερμοκρασίας

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Βροχές, καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται για σήμερα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, στα πελάγη 8 μποφόρ, στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται νεφώσεις, με χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά και τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα), τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Την νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά, όμως βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Την νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα είναι βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμό έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα νότια. Θα φυσούν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.