Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΒΡΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων στην Καλαμαριά για την κατάσταση με τους κάδους απορριμμάτων, το πλύσιμό τους αλλα και την αποκομιδή των σκουπιδιών

Παλιοί και χαλασμένοι κάδοι σε αρκετούς δρόμους, βρόμικοι στην πλειοψηφία τους, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να πλένονται τακτικά και αποκομιδή η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τις Κυριακές από όλες τις περιοχές.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί στον τομέα της Καθαριότητας, στον δήμο Καλαμαριάς. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των δημοτών, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν στη Voria.gr, έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση. Όπως αναφέρουν, επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προχωρήσει και σε καταγγελίες στον δήμο.

Η κατάσταση με τους κάδους, οι οποίοι δεν πλένονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, γίνεται ανυπόφορη κυρίως από την Άνοιξη και μετά που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Σύμφωνα με τους δημότες, η δυσοσμία από τους κάδους είναι τόσο έντονη που δυσφορούν όταν περνούν μπροστά από σημεία που είναι τοποθετημένοι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση από βρόμικους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι δεν έχουν πλυθεί εδώ και μήνες στην περιοχή Βότση και Άι – Γιάννη.

Μόλις δύο πλυστικά οχήματα διαθέτει ο δήμος Καλαμαριάς για το πλύσιμο των κάδων. Όπως μάλιστα αναφέρει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στέλιος Ματσαρίδης δεν επαρκούν αυτά τα δύο οχήματα για να πλένονται όλοι οι κάδοι τακτικά. «Ο δήμος έχει 3.000 κάδους απορριμμάτων και καθημερινά μπορούν να πλένονται περίπου 50-60 κάδοι. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις πριν έρθουν οι καλοκαιρινοί μήνες», υπογράμμισε.

Μια από τις λύσεις που δρομολογείται από τη δημοτική αρχή είναι η προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων. Μάλιστα, ο δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια 1.000 καινούργιων κάδων, που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς και χαλασμένους. Ο κ. Ματσαρίδης εκτιμά ότι μέσα σε ένα μήνα ο δήμος θα έχει καταφέρει να παραλάβει τους καινούργιους κάδους, βελτιώνοντας την κατάσταση με τα απορρίμματα.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σχεδιάζουν ένα νέο πρόγραμμα εργασίας των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Καθαριότητας, προκειμένου να μπορεί να γίνεται η αποκομιδή από όλο τον δήμο και τις Κυριακές. Οι κάδοι αδειάζουν από όλες τις περιοχές από τα σκουπίδια από Δευτέρα έως Σάββατο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τις Κυριακές. «Προσπαθούμε να μαζεύουμε τα σκουπίδια τις Κυριακές τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία του δήμου», σημείωσε. Το πρόβλημα μάλιστα έγινε πιο έντονο την περίοδο του κορωνοϊού λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έλαβε μερίδα εργαζομένων.

 

 

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ