Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
x

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 1,4 ΕΚΑΤ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Από 1η Ιανουαρίου 2019 θα υπάρξει 17,64% αύξηση εισφορών σε μηνιαία και σε ετήσια βάση σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, είπε ο βουλευτής.

Νέα βάρη πρόκειται να επωμιστούν 1,4 ελεύθεροι επαγγελματίες από την 1η Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με δηλώσεις του τομεάρχη εργασίας, βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος είπε πως από 1η Ιανουαρίου 2019 θα υπάρξει αύξηση εισφορών, οριζόντια και καθολικά, σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι κλπ.) κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν αύξηση 17,64% στις εισφορές τους σε μηνιαία και σε ετήσια βάση.

«Ήδη παραπονούνται για εξοντωτικές εισφορές… Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ οι αυξήσεις, ταξική επιλογή με τίμημα να χαμηλώνεις το παραγωγικό μοντέλο της χωράς. Δίνουν επιδόματα πενίας» σημείωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η επομένη μέρα μετά τις 21 Αυγούστου δεν κρύβει καθαρή έξοδο, κρύβει καθαρή μείωση συντάξεων, κρύβει καθαρή μείωση μισθών, καθαρή αύξηση εισφορών. «Τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ τον πλήρωσε ο λαός, και κυρίως οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι επιστήμονες… Το 2015 γκρεμίστηκε η οικονομία και πληρώνουν το μάρμαρο» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την ατζέντα στη λογική του ‘13 και ‘14 με λογική «πάρε κόσμε». «Τάζουν καθαρές εξόδους αυξήσεις μισθών και συντάξεων, γίνονται επικίνδυνοι, εκπέμπουν μήνυμα αναξιοπιστίας στο εξωτερικό, προσπαθώντας να εξαγοράσουν την ελπίδα του κόσμου. Είναι εθισμένοι στο ψέμα. Υπάρχει διγλωσσία. Τη μια στιγμή λένε ό,τι σας περιέγραψα την άλλη ότι ‘’θα εφαρμόσουμε τα μέτρα’’» εξήγησε ο βουλευτής, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους ακροβατισμούς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ