Skip to main content

The Wine Hub: Σημείο αναφοράς για το κρασί ο νέος χώρος των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος

Πηγή πληροφοριών για όλα τα δρώμενα γύρω από το κρασί του βορειοελλαδικού αμπελώνα, αλλά και στέγη θεματικών γευσιγνωσιών θα αποτελεί το The Wine Hub

Με τη φιλοδοξία να γίνει σημείο αναφοράς για το κρασί στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή δημιουργήθηκε το The Wine Hub, ο νέος επισκέψιμος χώρος των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, που κάνει απόψε την πρώτη του γνωριμία με την πόλη.

Οι δύο στόχοι του είναι να αποτελεί πηγή πληροφοριών για όλα τα δρώμενα γύρω από το κρασί και για τα μέλη της ένωσης, ένα info point δηλαδή για τον βορειοελλαδικό αμπελώνα, αλλά και να διοργανώνει θεματικές γευσιγνωσίες και εκπαιδευτικού χαρακτήρα οινικές δράσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση του κόσμου γύρω από την οινική δυναμική της περιοχής.

Στο πλαίσιο του πρώτου στόχου μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει επικαιροποιημένες πληροφορίες για τα επισκέψιμα οινοποιεία-μέλη του, ώστε να μπορεί να ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται για όλες τις υπηρεσίες που αυτά προσφέρουν (γευσιγνωσίες, δυνατότητα γευμάτων, επιπλέον δράσεις, κόστος συμμετοχής, ωράρια λειτουργίας κτλ). Όσο για τον δεύτερο στόχο ήδη έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου τρεις δράσεις στο The Wine Hub: μια γευσιγνωσία με θέμα «Μουσική και κρασί» στις 9 Οκτωβρίου, μια γευσιγνωσία ξινόμαυρου την 1η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου και ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες της εστίασης στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Πέραν των ντόπιων, το The Wine Hub θέλει να προσελκύσει και τους τουρίστες της Θεσσαλονίκης, που αναζητούν διαφορετικές τουριστικές εμπειρίες, ενδιαφέρονται για το κρασί και δυσκολεύονται να βρουν κάπου συγκεντρωμένη όλη την πληροφορία γύρω από τα βορειοελλαδικά οινοποιεία.  Επίσης, ο νέος χώρος θα υποδέχεται και εκδηλώσεις τρίτων, την οργάνωση των οποίων θα αναλαμβάνουν οι άνθρωποί του. Τα σχέδια είναι πολλά για το μέλλον, ενώ θα δοθεί και έμφαση στη συνέργεια οίνου και γαστρονομίας.

«Εδώ και χρόνια ονειρευόμασταν ένα σπίτι για το κρασί στη Θεσσαλονίκη. Το The Wine Hub δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα, δεν είναι wine bar ούτε κάβα. Είναι το στρατηγείο μας, το σημείο αναφοράς του κρασιού στην πόλη και την περιοχή, ένας οινικός κόμβος, όπως εξηγεί και το όνομά του» λέει στη Voria η διευθύντρια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, Αλεξάνδρα Ανθίδου.

Το The Wine Hub βρίσκεται στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή 2 και Πολυτεχνείου 17 Β. Αποτελείται από ένα ισόγειο, εξοπλισμένο με μπαρ, κουζίνα και τον χώρο γευσιγνωσιών, όπου δεσπόζει ένα μοναστηριακό τραπέζι, αλλά και ένα πατάρι, όπου φιλοξενούνται τα γραφεία των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος. Τα χρώματα δε και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς που αποπνέουν συνήθως τα οινοποιεία.