Skip to main content

Ξανά στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας

Αποφασισμένοι να κάνουν ακόμη και Χριστούγεννα στους δρόμους είναι οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας που συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στον Κόμβο της Κουλούρας και του Μαυροβουνίου.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr

Αποφασισμένοι να κάνουν ακόμη και Χριστούγεννα στους δρόμους είναι οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας που σήμερα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον Κόμβο της Κουλούρας και του Μαυροβουνίου.

«Πουλήσαμε τζάμπα τα ροδάκινα, προς 18 λεπτά το κιλό, και ακόμη δενέχουμε πάρει τα χρήματα μας. Από αυτά τα χρήματα κρατάνε 4 λεπτά οισυνεταιρισμοί και μας μένουν 14 λεπτά στο κιλό», περιγράφει στη Voria.gr ο κ. ΤάσοςΧαλκίδης, πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας».

Οιαγρότες είχαν βγει ξανά στους δρόμους το καλοκαίρι, για να βρεθείλύση για τις πλεονάζουσες ποσότητες ροδάκινου, ωστόσο ακόμη δεν έχειδοθεί λύση σε μία σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν, με κυριότερο εκείνοπου αφορά στην τιμή που θα εισπράξουν για τα ροδάκινα που διέθεσαν τοκαλοκαίρι στις βιομηχανίες. «Αυτό που ζητάμε είναι να πιάσουμε μιααξιοπρεπή τιμή. Πλησιάζουν Χριστούγεννα και δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη.Οι τράπεζες πιέζουν. Οι γεωπόνοι πιέζουν. Σε δέκα μέρες λήγει ο ΟΓΑ καιδεν μπορούμε να τον πληρώσουμε. Εμείς δεν δικαιούμαστε να κάνουμεΧριστούγεννα σαν άνθρωποι;», συμπληρώνει ο κ. Χαλκίδης.

Οι παραγωγοί από την Ημαθία και την Πέλλα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στη διάρκεια συνάντησης την περασμένη Κυριακή στο Μακροχώρι. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, η συντονιστική επιτροπή των κινητοποιήσεων θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες.