Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΞΑΝΘΟΣ ΓΙΑ «VIP ΜΕΘ»: ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ

«Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Για τις καταγγελίες περί ρεζερβέ «VIP ΜΕΘ», μίλησε ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στο δελτίο του Kontra ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ ότι, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί και ότι είναι εκτός μάχης κρατημένες για «VIP περιστατικά».

Ο Ανδρέας Ξανθός, σχολίασε ότι «αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Χθες ο εκπρόσωπός Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντα ότι «απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ».

«Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ