Skip to main content

Ξεκινά η ανέγερση νέου Καθεδρικού Ναού στο Αργυρόκαστρο

Το θεμέλιο λίθο, για να ξεκινήσουν και επίσημα οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Καθεδρικού Ναού στην πόλη του Αργυροκάστρου, έθεσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.
Το θεμέλιο λίθο, για να ξεκινήσουν και επίσημα οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Καθεδρικού Ναού στην πόλη του Αργυροκάστρου, έθεσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Ο ναός θα φέρει συμβολικά το όνομα της «Αναστάσεως του Χριστού».

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι κάθε ναός που χτίζεται, είναι κατ΄ αρχήν, ένα κέντρο προσευχής, ελπίδας και αγάπης, ενώ απηύθυνε την έκκληση ο νέος ναός να είναι πάντα και ένα κέντρο συμφιλίωσης, ένα κέντρο που θα στηρίζει την ενότητα του κόσμου. Δίπλα στο ναό θα ανεγερθεί πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο ελληνικής καταγωγής υπουργός Εργασίας Σπύρος Ξέρρας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος, ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Φλαμούρ Μπίμε, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, έπαρχοι της περιοχής και πλήθος πιστών.