Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
x

ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Θα χορηγούνται σε πολίτες υψηλού κινδύνου άνω των 18 ετών με θετικό τεστ, rapid ή PCR - Δεν θα χορηγούνται σε εγκύους, σύμφωνα με την αναπλ. υπουργό

Ξεκινάει την άλλη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης κατά της covid-19 που θα γίνεται με παράδοση κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

 Όπως διευκρίνσε θα χορηγούνται σε πολίτες υψηλού κινδύνου άνω των 18 ετών με θετικό τεστ, rapid ή PCR. Ανέφερε ότι δεν θα χορηγούνται σε εγκύους. Όπως είπε θα γίνεται παράδοση κατ' οίκον, κάτι που είναι σημαντικό για την μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Ο θεράπων γιατρός θα υποβάλλει αίτηση και η επιτροπή για την χορήγηση του φαρμάκου θα απαντάει σε 24 ώρες. Αποστέλλεται sms και στον γιατρό και στον ασθενή και ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή, ο οποίος δίνει σε ειδική πλατφόρμα την συγκατάθεσή του για το φάρμακο και εν συνεχεία επιβεβαιώνεται η διεύθυνση του ασθενούς για να λάβει τα χάπια.

«Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η κ. Γκάγκα.

«Η αναγκαστική πολυήμερη παραμονή στο σπίτι λόγω της κακοκαιρίας είναι λογικό ότι θα οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα», τόνισε από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ενημερώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150.000 ενεργά κρούσματα.

Η ίδια επισήμανε ότι «έχει επικρατήσει η Όμικρον» και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μια μείωση της τάξεως του 12% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, «χθες ήταν κάτω από 400 ασθενείς σε όλη την επικράτεια».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ