Skip to main content

Ξεκινά σήμερα η Σύνοδος των Πρυτάνεων στην Καστοριά - Ο ρόλος του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Την τελευταία ημέρα της Συνόδου ο υπουργός Παιδείας θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τους πρυτάνεις, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, στην Καστοριά η 103η Σύνοδος των Πρυτάνεων που θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου, με περισσότερες από 200 συμμετοχές και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να παίζει κομβικό ρόλο στην όλη διοργάνωση.

Η προεδρεία που ασκεί στη σύνοδο ο πρύτανης, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, είναι αυτή που φέρνει τη διοργάνωση στη Δυτική Μακεδονία, όπου θα εξεταστούν ακαδημαϊκά ζητήματα και κεντρικά θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης των πανεπιστημίων.

Παράλληλα στη σύνοδο της Καστοριάς εκτός από λειτουργικά και καθημερινά ζητήματα των Πανεπιστημίων, επιλέχθηκε να συζητηθεί ο ρόλος των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας, καθώς και το πλαίσιο λειτουργιάς τους στο δρόμο προς την ενεργειακή και δίκαιη μετάβαση.

Την τελευταία ημέρα της Συνόδου ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τους πρυτάνεις, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Εκεί θα παρουσιαστούν τα πορίσματα και τα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί τις προηγούμενες ημέρες, με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου να θεωρούν εξαιρετικά τιμητικό γεγονός για την Καστοριά, τη Δυτική Μακεδονία και το Πανεπιστήμιο τη διενέργεια της Συνόδου στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως στις παράλληλες δράσεις της Συνόδου, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν πολλά μέρη της Δυτικής Μακεδονίας, τόσο στην Καστοριά, την Κοζάνη, την Σιάτιστα, τις Πρέσπες κ.α.