Skip to main content

Ξεκινάει η αποστολή των σημειωμάτων της περαίωσης

Στα μέσα του μήνα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του ΥΠΟΙΚ τα σημειώματα για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Στα μέσα του μήνα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του ΥΠΟΙΚ τα ένα εκατομμύριο σημειώματα για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όπως δήλωσε ο γ.γ της ΓΓΠΣ, Διομήδης Σπινέλλης. «Προετοιμάζουμε τα απαραίτητα προγράμματα και μετά από δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να αποστέλλουμε τις επιστολές. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έτους 2009 ο κ. Σπινέλλη παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα, αποκαλύπτοντας πως δεν έχουν εκκαθαριστεί 500.000 φορολογικές δηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι από την περαίωση η κυβέρνηση αποβλέπει να εισπράξει στην τριετία 1,3 δισ. ευρώ, ενώ προσδοκά πως τα 500 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν μέχρι το τέλος του 2010.