Skip to main content

Ξεκινάνε τα έργα σε Παζάρ Χαμάμ και Κολυμβητήριο Τούμπας

Δύο συμβάσεις για τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο Κολυμβητήριο Τούμπας και του Μνημείου Παζάρ Χαμάμ, υπογράφτηκαν μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρίας

Δύο συμβάσεις για ισάριθμα έργα που προβλέπουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Κολυμβητήριο Τούμπας και του Οθωμανικού Μνημείου Παζάρ Χαμάμ, υπογράφτηκαν χθες μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρίας Μενέλαου Παντελίδη.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Αντιδημάρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, που εκπροσώπησε στη διαδικασία το Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι «είναι δύο έργα μεγάλης αισθητικής και κοινωνικής αξίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και με την ολοκλήρωση τους θα συμβάλλουν στην ανάπλαση της περιοχής και θα γίνουν πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

«Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Κολυμβητηρίου Τούμπας»

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ και μετά την έκπτωση 48,01% που δόθηκε από την ανάδοχο εταιρία θα εκτελεστεί με 530.255,20 ευρώ. Το έργο βρίσκεται στην 4η Δημοτική Κοινότητα, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου της Τούμπας, (εκτείνεται από την νότια πλευρά της πεζογέφυρας μέχρι τον περιμετρικό δρόμο του γηπέδου ΠΑΟΚ),  συνολικής έκτασης 6.100τμ, καθώς και στην ολοκλήρωση της ράμπας της πεζογέφυρας και το φωτισμό των υπαίθριων χώρων προς την οδό Λαμπράκη.  Θα γίνει διαμόρφωση των χώρων με επιστρώσεις – επενδύσεις με τσιμεντοκυβόλιθους, πλάκες πεζοδρομίου και χυτό δάπεδο. Επίσης θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου που θα καλυφθούν με χλοοτάπητα στο μεγαλύτερο τμήμα τους, ποικιλία δέντρων και ομάδες διαφόρων θάμνων.

«Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου Οθωμανικού Μνημείου Παζάρ Χαμάμ (Λουλουδάδικα)»

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, είναι αρχικού προϋπολογισμού 200.000  ευρώ και μετά την έκπτωση 49,06 % που δόθηκε από την ανάδοχο εταιρία θα εκτελεστεί με 101.880 ευρώ. Περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των διαμορφώσεων των πεζοδρομίων με παρόμοια υλικά, (τσιμεντοκυβόλιθους, πορόλιθους, γρανιτένιους κυβόλιθους και πλάκες  τσιμέντου),  εμπρός από το Οθωμανικό λουτρό επί της οδού Κομνηνών και του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των λουτρών και των περιπτέρων των λουλουδιών, παράλληλο με την οδό Βασ. Ηρακλείου.  Επίσης για την ανάδειξη του μνημείου θα τοποθετηθούν ενδοδαπέδιοι προβολείς και θα γίνει σήμανση του χώρου προκειμένου να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε σημεία που δεν δημιουργούν πρόβλημα διέλευσης για  τους διερχόμενους πεζούς.