Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
x

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΛΙΑΣ

Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι το συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου και επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς που διοργανώνει το Κέντρο Ελιάς «Krinos» του Perrotis College.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις» και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, Τετάρτη 4 Ιουνίου 2021.

Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι το Διεθνές Συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά. Στις εργασίες θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για τον ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο του τομέα, θα έχουν την  ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς.

Να σημειωθεί ότι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Ομάδες Παραγωγών από: Κρήτη, Λακωνία, Μεσσηνία, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Καβάλα, Θάσο, Ροδόπη, Μαγνησία και Λέσβο, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους για την πρώτη μέρα του συνεδρίου και θα συμμετέχουν στον διάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου

Η παρακολούθηση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή

Παρακολουθήστε εδώ το συνέδριο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

10:00 – 10:15: Έναρξη - Χαιρετισμοί

10:15 – 11:15: Ενότητα Α - Ορθές Γεωργικές Πρακτικές

Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Διευθυντής Κέντρου Ελιάς Krinos και Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση”, Perrotis College. «Λίπανση, φυτοπροστασία, παραγωγικά συστήματα».

Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, Επιστημονικός Σύμβουλος στην Άρδευση και Ελιά, πρώην Διευθυντής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών. «Η καλλιέργεια της ελιάς στο κόσμο –

Παρούσα κατάσταση και προοπτικές».

Κωνσταντίνος Λύρης, Γεωπόνος, MSc, MBA, Εμπειρογνώμονας σε θέματα ελαιόλαδου. «Μπορεί ο αγρότης να γίνει επιχειρηματίας; Το ποιοτικό προϊόν αποφέρει κέρδη;».
Συζήτηση

11:30– 12:30: Ενότητα Β - Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιάς και Ελαιόλαδου. Νομοθεσία και Τάσεις Αγοράς

Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων», Perrotis College. «Οργανοληπτική αξιολόγηση επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου».

Δρ. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, «Οργανοληπτική αξιολόγηση επιτραπέζιας ελιάς».

Φώτης Σούσαλης, Γενικός Διευθυντής Terra Creta. «Terra Creta και ομάδες παραγωγών – Καινοτομία από το χωράφι έως το ράφι».

Αλίκη Γαλή, Επικεφαλής Ομάδας Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Συζήτηση

12:45– 14:15: Ενότητα Γ - Κλάδος Ελιάς -  Μοχλός Υγιούς Αγροτικής Ανάπτυξης

Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Aντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε). «Ελαιογαστρονομία και ελαιοτουρισμός».

Ευάγγελος Διβάρης, Εκτελεστικός Γραμματέας, Ευρωπαϊκό Επιμελητήριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τ. Προϊστάμενος  Γενική Διεύθυνση Γεωργίας Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τ. Ειδικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ, τ. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου. «Οι μεγάλες προκλήσεις για την ελιά και το ελαιόλαδο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».  

Αλέξανδρος Τσίπρας, Γεωπόνος MSc. «Μελέτη περίπτωσης οικοτεχνία (παραγωγή-τυποποίηση) βρώσιμων ελιών».
Σπύρος Καχριμάνης, Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.& Α.Σ. «ΉΛΙΟΣ». «Γιατί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτυγχάνουν στην Ελλάδα και πως αυτό μπορεί να αντιστραφεί;».

Δρ. Γεώργιος Ντούτσιας, Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ.  

Μανώλης Γιαννούλης, Πρόεδρος ΕΔΟΕ.
Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος ΠΕΜΕΤΕ.

Δείτε live το συνέδριο 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ