Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ EVENTS ΤΗΣ 85ΗΣ ΔΕΘ

Αύριο ξεκινούν τα music events της 85ης ΔΕΘ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο - Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου.

Ανεβάζει ρυθμούς η 85η ΔΕΘ, που υποδέχεται από χθες και πάλι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Η διοργάνωση δίνει ήδη τον παλμό της στην πόλη, που έως τις 19 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή.

Μάλιστα, αύριο ξεκινούν και τα music events της 85ης ΔΕΘ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με την αγαπημένη combo brass band MONIE & MONIE CONNIENTE και τον Διογένη Δασκάλου να κάνουν την αρχή στις 21.30. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της Έκθεσης.

Πόλος έλξης για τη νεολαία είναι ήδη το e-gaming στο περίπτερο 17, όπου σε 4.000 τ.μ πρωταγωνιστούν το κλασικό και σύγχρονο gaming με εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, διαγωνισμούς και τουρνουά, ενώ θα υπάρχουν καθημερινά panels με όλα τα αγαπημένα πρόσωπα του community και έξυπνα happenings. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν νέους τίτλους και να θυμηθούν παλιότερους, ενώ μπορούν να πάρουν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες. Για τους πιο παραδοσιακούς gamers υπάρχει χώρος αφιερωμένος στην… πηγή του gaming, τα επιτραπέζια.

Με κεντρικό μήνυμα «Ζούμε το Μέλλον Σήμερα», το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετέχει στην 85η ΔΕΘ στο περίπτερο 12, στο αφιέρωμα «Ψηφιακή Ελλάδα», όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις ψηφιακές υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και με το έργο των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου. Βασικό στοιχείο της εμπειρίας του επισκέπτη στο περίπτερο 12 είναι η διαδραστικότητα. Τα στελέχη φορέων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα ενθαρρύνουν τους πολίτες ως προς τη χρήση των υπηρεσιών του gov.gr, ενώ θα τους καθοδηγούν στα βήματα για υπηρεσίες, όπως η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση ή το myKEPlive. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την αυξητική τάση του αριθμού χρηστών των ψηφιακών υπηρεσιών του ελληνικού Δημοσίου, σε ψηφιακό τοίχο διπλής όψης, όπου θα προβάλλονται διαρκώς και σε ροή πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των φορέων. Στο 3D printing lab, που θα βρίσκεται στημένο στο περίπτερο, οι επισκέπτες θα μπορούν να εκτυπώνουν το QRcode του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους. Εκεί θα βλέπουν τρισδιάστατες κατασκευές, καθώς και τρισδιάστατα σχέδια από αληθινή σοκολάτα.

Μεταξύ των σημερινών εκδηλώσεων της 85ης ΔΕΘ ξεχωρίζει το «Greenathon–BeyondGreenTechnologies» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαγωνισμός και βράβευση νέων για καινοτόμες εφαρμογές σχετικά με το περιβάλλον, που φιλοξενείται από τις 15:00 έως τις 21:00 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Η φετινή ΔΕΘ, δεδομένου του επετειακού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εμπλουτίζει τη διοργάνωσή της και με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τα 100 πρώτα χρόνια του νεώτερου Ελληνισμού, με τίτλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ…ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ». Η έκθεση παρουσιάζει τρεις ιστορικές περιόδους: την Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, οι οποίοι οδήγησαν στην απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδας.

Με κεντρικό της θέμα τον ανώνυμο Εύζωνα παρουσιάζονται και οι οκτώ στολές που χρησιμοποιούν σήμερα οι εύζωνες και οι αξιωματικοί τους-ευγενική παραχώρηση της Προεδρικής Φρουράς. Σε ένα γαλανόλευκο περιβάλλον μέσα στο περίπτερο 1 παρουσιάζεται η εξελικτική πορεία προς την ελευθερία της χώρας με αυθεντικές συλλογές εικαστικών έργων, λιθογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και επιστολές πρωταγωνιστών των αγώνων των Ελλήνων. Παράλληλα, στο αφιέρωμα θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που θα προβάλλει συρραφή από αντιπροσωπευτικά ντοκιμαντέρ με την ευγενική χορηγία της COSMOTE TV και την υποστήριξη της Μηχανής του χρόνου.

Ξεκινά το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum

Αύριο ξεκινά και το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα «Δημιουργώντας την επόμενη μέρα» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης». Οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας είναι οι εξής:

-Πρωτογενής τομέας: Η χρήση νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη Γεωργία. Αειφορία, Γεωργία ακριβείας, κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις (10:30-12:00),
-Περιβάλλον-Ενέργεια: Μετάβαση σε νέο ενεργειακό μοντέλο φιλικό προς το περιβάλλον (12:30-14:00),
-Επενδύσεις: Στρατηγική, επενδύσεις, κίνητρα και προοπτικές (14:30-16:00),
-Παιδεία: Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, για το παρόν και το μέλλον (16:15-17:45).

10:30 – 12:00: ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: Η χρήση νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη Γεωργία. Αειφορία, Γεωργία ακριβείας, κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις
- Γεώργιος Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
- Σταύρος Αραχωβίτης / Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
- Δημήτρης Καπνιάς, Διευθ. Σύμβουλος ΓΑΙΑ-Επιχειρείν
- Χριστόφορος Χατζόπουλος, Διευθυντής Προϊόντων ΜΜΕ και Δανείων Λιανικής Εθνικής Τράπεζας
- Χριστόδουλος Μποζατζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος AGROTECH
- Γιάννης Βεβελάκης, Πρόεδρος Σ.Π.Ε.Λ.
Συντονιστής πάνελ: Μαρία Σαμολαδά

12:30 – 14:00: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Μετάβαση σε νέο ενεργειακό μοντέλο φιλικό προς το περιβάλλον
- Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
- Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
- Διονύση Μπατιστάτος, είναι Γενικός Διευθυντής επί Εμπορικών Θεμάτων, Kosmocar
- Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος ΡΑΕ
- Μιχαήλ Γεράνης, Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας
- Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος ΒΕΘ
Συντονιστής πάνελ: Χριστίνα Τσόρμπα

14:30 – 16:00: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Στρατηγική, επενδύσεις, κίνητρα και προοπτικές

- Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
- Μαμουλάκης Χάρης, Αναπλ. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
- Ιωάννης Μασούτης, Πρόεδρος ΕΒΕΘ
- Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒΕ
- David Burger, Deputy Chief of Mission
Συντονιστής πάνελ: Γιώργος Χατζηλίδης

16:15 – 17:45: ΠΑΙΔΕΙΑ: Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, για το παρόν και το μέλλον

- Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας
- Νίκος Φίλης, Τομεάρχης Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
- Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης Α.Π.Θ.
- Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
- Χρήστος Γούλας, Διευθυντής Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΓΣΕΕ
Συντονιστής πάνελ: Σμαρώ Αβραμίδου

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ